4 Haziran 2014 Çarşamba

Youtube açıldı

Başbakan'ın internet siteleri Twitter'da ve Youtube'da dolaşan ses kayıtlarından sonra hükümet sitelere eşzamanlı bir kapatma kararı almıştı ve bir dizi internet yasa(k)ları oluşturmuşlardı.



Bu milleti Twitter'a Youtube'ye yedirmeyiz
Erdoğan yasaklardan hemen sonra A Haber'de katıldığı  proğramda ''Bu milleti Twitter'a, Youtube'ye yedirmeyiz.'' demişti.Ancak Anayasa Mahkemesi'nin son hamlesi olan Youtube'nin açılması Başbakanı üzecek gibi gözüküyor.

Twitter süreci

Twitter'ın 20 Mart'ta kapatılması ülke gündeminde oldukça yankı uyandırırken,dış ülkelerde olaya tepkili yaklaştı.Twitter Türkiye'ye bir heyet gönderdi,görüşmeler yapıldı.

Twitter için mahkemelere başvuruldu.Bireysel başvuruları birleştiren Yüksek Mahkeme, "Anayasa'nın 26. maddesinde güvence altına alınan ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine" karar vermişti. Anayasa Mahkemesi, kararın "ihlalin ortadan kaldırılması" için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, TİB ve BTK'ya gönderilmesini kararlaştırmıştı.

Söz konusu karar, 3 Nisan günü resmi gazetede yayınlandı ve Başbakan'ın açılmasını istemediği twitter'ın yasağı kalktı.

Youtube engeli

Twitter'daki ses kayıtları haliyle youtube yüklenip oradan paylaşılıyordu.Youtube'da twitter gibi 27 Mart günü erişime engellenmişti.Yine Youtube ile ilgili birçok başvuru yapıldı.Youtube'nin kapatılmasına gerekçe  Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan gizli Suriye toplantısı kayıtlarının yayınlanmasıydı.
Anayasa Mahkemesi, youtube'un kapatılmasının ifade özgürlüğü ihlali olduğuna karar verdi. Karar, TİB'e iletildi. TİB, bu kararı uygulayarak youtube'la ilgili erişimin engellenmesi kararını kaldırdı ve youtube'de açılmış oldu.

http://www.mersindehaber.com/ulke-gundemi/youtubenin-yasagi-kalkti-h1962.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder