5 Haziran 2014 Perşembe

İphone 6 çıkış tarihi belli oldu

Apple şirketinin dev telefonu İphone serisinin 6.cısı'nın çıkış tarihi,teknik özellikleri ve fiyatını araştırdık

05 Haziran 2014 Perşembe 12:29
İphone 6 çıkış tarihi belli oldu

Apple'ın merakla beklenen akıllı telefonu Iphone 6'dan güncel haberler var. Haziran ayı içerisinde çıkması beklenen Iphone 6 çıktı mı? Heyecanla beklenen Iphone 6 teknik özellikleri ve fiyatı ile ilgili ayrıntılı bilgi haberimizde. Iphone 6 çıkış tarihi ve Iphone 6 son haberler  Mersindehaber.com'da

Pacific Crest analisti Andy Hargreaves’in müşterilerine yayınladığı bir notta, “parçaların ciddi miktarda siparişine Temmuz ayında başlanmasını bekliyorum. Bu telefonun Eylül sonu ya da Ekim atında satışa sunulacağı yönündeki beklentilerle uyumlu” dedi.

UBS’den Steve Milunovich ise “Arz zinciri cephesine bakıldığında iPhone 6′nın üçüncü çeyrekte tanıtılacağını bekleyebiliriz. Tanıtımın Haziran ayından çok Ağustos ya da Eylül ayında yapılması oldukça muhtemel” dedi.

RBC Capital’dan Doug Freedman da MarketWatch’a yaptığı açıklamada, “Apple’ın üretim döngüsüne dahil olan yarı iletken üretici şirketlerin üretim takvimine baktığımızda ürünün yazın sonu ya da sonbaharın başında tanıtılabileceğini söyleyebilir” dedi.
Ascendiant’an Cody Acree da yine MarketWatch’a yaptığı açıklamada, “parça üretici şirketlerden gelen duyumlara göre” ürünün “yazın sonunda” tanıtılabileceğini söyledi.
İphone 6'nın Türkiye'de satış tarihi ise Kasım 2014'ü bulabileceği söyleniyor.

iOS 8
 
Kullanıcıların asıl merakla beklediği yazılım ise iOS 8. Şimdilik sadece banner'ı ortada.
 
Apple'ın iOS 8 ile birlikte ses getiren değişikliklerden ziyade tasarımda bazı yeniliklere imza atması bekleniyor.
 
Asıl dikkat çeken nokta iOS 8 ile gelen yazılımlar olacak. Bunlar arasında sensörlerden toplanan yaşam takip bilgilerini analiz edebilen Healthbook ve iWatch yardımcı uygulaması Watch Utility bulunuyor.
 
Ayrıca Smart Home akıllı ev otomasyon teknolojisinin de iOS 8'e entegre edilmesi bekleniyor.
 
iOS 7'yle zaten birçok şeyi değiştiren Apple'ın iOS 8'le mobil dünyada oyunun kurallarının yeniden yazacağı konuşuluyor.Apple’ın WWDC 2014 etkinliğinde tanıtacağı kesinlik kazanan iPhone 6’nın sızıntı listesinde şimdi de büyük ekran paneli var! iPhone 6 ile iPhone 5S yan yana…
 
 
Akıllı telefon pazarında düzenlediği lansman tarihi ile son sözü söylemesine alıştığımız üretici devi Apple, bu yıl geleneksel gizemine son verdi ve iPhone 6 için birçok görsel ve video sızdırmıştı. 
 
Geçtiğimiz günlerde iPhone 6’nın ekran çözünürlüğünün 1704 x 960 piksel olabileceği konusunda sızıntılar yayılırken, Fransız Nowhereelse.fr sitesine göre iPhone 6’ya ait olduğu iddia edilen ekran arka aydınlatma paneli ilk kez objektif önüne çıktı.
 
Eğer Nowhereelse.fr sitesi tarafından paylaşılan görsel doğruysa 4.7 inç ekran boyutuna sahip arka ekran paneli, ekran boyutunun 4.7 inç olacağını da doğrulamış oldu.
 

iPhone Air Eylül 2014 satışa sunulacak. Apple bu yıl Haziran ayında düzenlenen WWDC'de  100'ün üzerinde teknik eğitimin 1000'i üzerinde Apple mühendisi tarafından verilmesi planlanıyor.
 
Teknoloji devi Apple’ın, yeni iPhone 6’yı planlanandan bir ay daha erken, ağustos ayında piyasaya çıkaracağı iddia edildi.
Tayvan basınında yer alan haberlere göre Apple, bu kararı, rakipleri tarafından piyasaya sürülen geniş ekranlı telefonların artması nedeniyle aldı.

Aynı haberlerde, Apple’ın yan sanayicilerine, yeni telefonların üretimine haziran sonunda başlanacağına ilişkin bildirimde bulunduğu da belirtiliyor.
 
Yeni telefonun ABD’de 4.7 inçlik bir ekranla çıkarılacağı, ayrıca 5.5 veya 5.6 inçlik ekrana sahip üst versiyonunun da olacağı kaydediliyor.

Değişen sadece kasa da değil!
 
Galaxy S5’den daha kısa olduğu göze çarpan iPhone 6’nın, ses kısma açma ve sessize alma tuşlarında ilk kez büyük bir değişikliğe gidilmiş; tabi iPhone 5C’nin tasarımını saymazsak. Macitynet tarafından paylaşılan görsellerde, iPhone modellerinde standartlaşmış kilit açma/kapama butonunun sağ tarafa alındığı dikkat çekiyor.
 
Bakalım bu değişiklik Apple’ın fanatik kullanıcıları tarafından nasıl bir yoruma maruz kalacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder