4 Haziran 2014 Çarşamba

Akp mersin yenilenme sürecinde

2014 Yerel Seçimlerinde, Ak Parti Mersin'de başarısız bir sonuç aldı.Tayyip Erdoğan başarısız olan il yönetimlerinden istifalarını istedi ve istifaların ardı arkası gelmedi. Sıra Mersin İl yönetimide gelmişti ki Akp Mersin İl Başkanı Metin Merter Salt ardından Kadın Kolları Başkanı  Elif Akkar istifasını kamoyuna duyurmuştu.

Ak Parti'nin Mersin'de her ne yapsa başarısız olduğunu biliyoruz.2014 yerel seçimlerinde Büyükşehir'e Mustafa Sever'i aday göstermişti ancak Mustafa Sever seçimi 3. sırada tamamladı ve Mersin Halkından 283 Bin oy aldı.Yani Mersin'in %27'si eder.
Mersin'in 2. büyük kalesi olan Akdeniz Belediyesi'nde Sinan Cebe adaydı.Sinan Cebe'de Akdeniz'de 3. oldu,Akdeniz'in %24 oyunu aldı.Diğer ilçelerde de beklenen gibi kazanamayan Ak Parti Mersin'de sadece bir ilçe kazandı.

Mersin'de bir ilçe Akp'nin Mersin'de kalesi oldu

Mersin'de başarısızlık üzerine başarısızlık yaşayan Akp'de Mersin'in küçük İlçesi Aydıncık'ta zaferle seçimlerden ayrılmıştı.


İSTİFALAR İSTENDİ

Başarısız olan il yönetimlerinden istifalar istendi ve Akp'de değişim başladı.Çoğu ilde istifalar durmak bilmiyordu ve en son bu illerde Mersin'de eklendi.Metin Merter Salt yönetimindeki il yönetimi istifasını açıkladı.

Milli Görüşlü Gençler Ön Planda
AK Parti kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre, kadrolarda yeni isimlere ve daha çok milli görüş kökenli gençlere yer verilecek.

Mersin'de Akp Adayları

Mersin'de en dikkat çeken isim 
Cemal Balkaya.Cemal Balkaya Mersin'de Ak Parti eski Gençlik Kolları Başkanı olarak tanınıyor.
Mersinsiyaset sitesi düzenlediği ankette Cemal Balkaya 2500 'ün üzerinde oy alarak en dikkat çeken isim oldu.
Mersin'de Bilal Kök, Ramazan Işık, Salih Baysal , Hediye Dalgıç en dikkat çeken  isimler arasında yer alıyor.


http://www.mersindehaber.com/ozel-haber/akp-mersinde-yeni-donem-basliyor-h1932.html

Mersin haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder