28 Aralık 2015 Pazartesi

Mersin'de 1 terör yanlısı kişi öldürüldü

Akdeniz'e bağlı Gündoğdu Mahallesi'nde, doğu illerindeki sokağa çıkma yasağını bahane eden terör örgütüdestekçilerinin yasadışı eylemi sırasında 1 kişi öldü.
 
Yeni Pazar, Şevket Sümer ve Gündoğdu mahallerinde terör örgütü sempatizanlarının çıkardığı olaylara polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu.
 
Yasa dışı eylem yapan gruba polis müdahale etti. Kamuya ve iş yerlerine zarar veren guruptan bir kişi henüz bilinmeyen bir nedenle ağır olarak yaralandı. Yaralı eylemciyi almak için mahalleye gelen ambulans, eylemcilerin olayları devam ettirmesi nedeniyle de mahalleye giremedi. Sağlık ekiplerinin olay yerinde ilk müdahalenin yapılmasının ardından ağır yaralı olarak Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sedat Baran isimli eylemci sağlık görevlilerinin yaptığı bütün müdahalelilere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olaylarda çok sayıda eylemcilerin ve müdahale eden polislerden yaralıların olduğu belirtildi.
 
Ölen terörist destekçisi Sedat Baran'ın yakınları ise Hastanede Ambulansı ve Polis Ekibi arabalarına hasar verdi.
 
 Eylem sırasında ağır yaralanan kişiye, yasa dışı eylemlerin devam etmesi nedeniyle ambulansın gecikmeli müdahale edebildiği, olay yerine zor şartlarda gelebilen ambulansla  ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden eylemcinin cenazesi hastane morguna kaldırıldı. Yapılacak otopsinin ardından ölüm nedeni tam olarak belli olacağı kaydedilirken yaşanan ölüm olayının ardından polis bölgede geniş soruşturma yürüttüğü bildirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder