28 Mart 2017 Salı

Bayilik tanıtımlarından bayilik veren firmalar

Türkiye’nin içinde gerçekten de bulunduğu durum ve nüfus yapısı doğrultusunda buna doğru olarak girişimciliğin arttığı net sobe olarak bir şekilde görülebilmektedir. Artan ekonomik koşullar ve işsizlik nedeninin az da etkili olmasıyla insanlar iş kurmaya yöneliyor ve girişimci olmaya karar verebiliyorlar. Bu doğrultuda devletimiz de büyük bir genç nüfus kitlesine sahip olan girişimcilere hibe yani geri ödemesiz krediler vererek kosgeb kredileri 2016 adı altında bir takım geri ödemesiz veya faizsiz kredi yardımı yapabilmektedir. Tabi bu adım girişimcilikte çok büyük bir adımdır ve herşeyden TDK (Türk Dil Kurumu) öncesi konuşmak değil başlamaktır.

Türkiye, bulunduğu konum itibariyle girişimciliğe elverişli bir coğrafyadır. Girişimciliğin çok yönlülüğü vardır. Bir kişi tam olarak dahayvancılık üzerine iş kurarken diğer bir kişi market açıp hiç işe gitmeden bile işini yürütebilmektedir.

Tabi girişimciliğin asıl özelliği bu ruhun var olmasıdır. Kimi insanlar girişimciliğe başlamadan önce birtakım araştırmalar yapmakta ve yapmalılar da hiçbir iş araştırma yapmadan başlanılmaz ve çevresinden duyduğu konularla yönlendirilerek bayilik veren firmalar 2017 yatırımları arasında; listesine önce bir göz gezdirmek isteyebilir. Tabiki önceki yıllarda da olduğu gibi franchise yani Türkiye’de bayilik olan terim birbirinden pek uzak olsa da aynı anlam teşkil edebilmektedir diyebilmek mümkündür. Türkiye’de kendi işini kurmak isteyen kişiler internet sitelerinden araştırma yoluna giderek bayilik veren firmalar araştırması yapıyor ve önsezim dediğimiz olayı yani ön araştırmayı tamamlıyor.

Tabiki günümüzde onbinlerce girişimci kendi işini kendi markasıyla oluşturma çabasında olabilir ve herkesin bildiği gibi bayilik veren firmalar yerine kendi işini kurmak kendi markanı oluşturmak oldukça zor bir durum ve yapı içerisindedir. Bayilik veren firmalar ile kendi işinizi sıfırdan kurabilir, bayilik veren firmaların özellikleri itibariyle bazı kurallara da tabi tutulabilirsiniz. Tabi bu kurallar pek sıkı olmamakla birlikte girişimciyi sıkmayacak ve genelde ön düzen yani müşteriye hitap eden kurallardan başlıcalarıdır. İnsanlar tabi ki kendi oluşturduğu ve yükselttiği yada yükseltmeye çalıştığı bir bayilik veren firmalar ismini bayilik alan bir kişinin kötülemesini, kötü imaj oluşturmasını, şirketin geleceğiyle oynamayı istemez. Bu durumda girişimci bir aday süzgeçten geçirilerek bayilik veren firmalar özenle seçmektedir.

Bayilik veren firmalar bir süzgeçten geçirip tüm sektörleri farklı kategorilerde ve şirketleri tek tek ekleyerek farklı kategoride araştırma yapan kişilere kolayca ulaşılabilir hale getirmiş. Ayrıca sitede yer alan girişimcilik ile ilgili kurs niteliği taşıyan yazılar da büyük bir titizlikle yazılmış. Bu siteden araştırma yaparak bayilik veren firmalara ulaşmak ve kendi işini kurmak artık oldukça kolaylaşıyor.

Kendi işini kurmak isteyen genç girişimcilere de son olarak işe başlamadan önce araştırma yapmasını, olumlu ve olumsuz önerilere kulak verilmesini ve bayilik veren firmalar da büyük bir titizlikle araştırılmasını önermekte yarar var diye düşünüyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder