27 Aralık 2015 Pazar

Mersin'de yapılacak 10 şey

1 - Tantuni yemek


Her ilin kendine özgü meşhur bir ürünü vardır.Mersin diyince akla ilk gelen şey Tantuni'dir. Mersin Tantuni'yi Mersin'de her adım attığınız yerde bulabilmeniz mümkün.Tantuni yemeden bu şehirden ayrılmayın.



2 - Şehir Turu


Mersin, deniziyle ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan şehirlendendir.Gelmişken sahilini görmemek, enteller çarşısında turlamamak bizce olmaz.

3 - Doğal zenginlikleri görmek


Mersin'e gelmişken görmeden gelmemeniz yerler arasında Kızkalesi, Eshab-ı Keyf Mağarası, Cennet Cehennem Obrukları, Tarsus tarihi evleri, Tarsus Kleopatra Kapısı, Roma Yolu var.

5 - Forum Mersin'i gezmek



Her ne kadar çevrede fazla öğrenci ve boş boş gezen insanları görsenizde Mersin'e geldiğinizde gezmeniz ve görmeniz gereken yerler arasında yer alıyor.Alışveriş ve sosyal konuda aradığınız herşeyi bulabilmeniz münkün.


6 - Kushimato Sokağı'nı görmek


Forum Mersin'in hemen yakınında bulunan Kushimato Sokağı tam bir sosyal sokak. Sokakta sıra sıra dizilmiş kafeler, yemek yiyebileceğiniz ve vakit geçirebileceğiniz sosyal ortamlar bulunmaktadır.


6 - Mersin Marina


Forum Mersin'den sonra görmeniz gereken yaşam yerleri arasında.Marina'da oturup bir kahve içmeden Mersin'den ayrılmak olmaz.

7 - Mersin'de yamaç paraşütü



Çoğu Mersin'li bile bilmez Mersin'de yamaç paraşütü yapıldığını. Cesaret isteyen bir iş gibi görünse de Mersin'i yukardan görmek insanı heyecanlandırıyor.


8 - Su sporları ve dağcılık


Mersin turizm aktiviteleri bakımından oldukça zengindir. Bu aktivitelerden birisi de rafting aktiviteleridir. Eğer adrenalin yaşamak istiyorsanız rafting yapmayı da deneyebilirsiniz. İster amatör olun isterseniz profesyonel olun Mersin’de rafting yapabilirsiniz. Rafting yapabileceğiniz en uygun yerler Lamas Çayı, Göksu Irmağı ve Dragon Çayıdır.

9 - Tarsus Şelalesini görmek


Mersin haberleriMersin'in Tarsus İlçesi'nde yer alan Tarsus Şelalesi'ne kesinlikle gitmenizi öneriyoruz.Hazır gelmişken bir Tarsus turu yapıp meşhur fındık lahmacunu tatmadan dönmeyin.

10 - Alınabilecek hediyeler



Mersin haberleri , Her ilden ayrılırken eşinize, dostunuza, tanıdıklarınıza hediye götürmek istersiniz.Tabi o ili temsil edecek şeyler olmalı.Tantuni götürmeniz çok zor.Sevdiklerinize Mersin'in meşhur tatlısı olan Kerebiç , Mersin'in dünyaca tanınan Anamur Muzu yine Mersin ile özgünleşmiş olan Cezerye tatlısı'nı almadan gitmemenizi öneririz. 


kaynak: mersin haber ve son dakika

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder