10 Aralık 2015 Perşembe

Mersin spor haberleri sitede yayınlanıyor

Mersin ilinin başarılı futbol ekibi Mersin İdman Yurdu Spor kulübü 1925 yılında Mersin'de kurulmuştur. Günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış futbol kulübü süper liğde ve alt liglerde büyük başarılara imza atmış bir spor kulübüdür.Mersin halkının destekleriyle süper liğde top koşturan spor kulübü faaliyete devam etmektedir.

Miy Haber okumak için

Mersin İdman Yurdu haberlerine ulaşmak için ulusal çapta yayın yapan mersin haberleri sitesinde miy haberlerine hızlı şekilde ulaşabileceksiniz.


Miy, Ziraat Bankası memuru İbrahim Yekta, Numune Mektebi öğretmeni İbrahim Bigam, Tahmil Tahliye memuru Edip Buran, memur İhsan Dağıstan, 23. Alay yaveri Üstteğmen Hasan Tahsin, ticarethane sahibi Hamit Abey, tüccar Hakkı Cemal Üçer, tüccar Hayri Güntekin, gümrük memuru Rauf Süleymaniyeli, gümrük memuru Sami İstanbullu, posta memuru Semih Can, tüccar Ömer Cevdet Türkmenelili, iskele memuru Asım Güler, tüccar Fevzi Serdengeçti, vapur kumpanyası sahibi Kazım Kırzade, Ticaret Odası memuru Lütfi Resimci, tüccar Muhammer Yeğin, 23. Alay İşae Subayı Mustafa Lütfü, Muhasip Muhip Batıbeki ve Gümrük memuru Necati Salim tarafından 16 Ağustos 1925 Perşembe günü Mersin'de kurulmuştur.Mersin İdman Yurdu, İbrahim Yekta ve arkadaşlarının kulübü kurmalarındaki amaç Türk gençliğinin, fizik ve moral kabiliyetlerini ulusal ve inkılâpçı amaçlara yöneltmek, yurt müdafaası amaçlarını geliştirmek, beden terbiyesi ve spor yapmasını temin etmekti.

Kulüp, tarihinin ilk anlamlı kupası olan Başbakanlık Kupası'nı da aynı yıl Amatör Küme şampiyonu olan İzmir Denizgücü’nü 2–0 yenerek dönemin başbakanı Bülent Ecevit’ten almıştır. 1967 yılından itibaren aralıksız 7 yıl süreyle 1. Lig'de oynayan Mersin İdman Yurdu'nun bu dönemdeki en büyük başarısı 1969-70 sezonunu evinde oynadığı maçlarda mağlubiyet yüzü görmeden ligi 4. sırada bitirmesidir. Takım 1973-74 sezonunda 2. Lig'e düşmüş, 1975-76 sezonunda ise tekrar yükseldiği 1. Lig'de toplam 11 sezon boyunca mücadele etmiştir. Mersin İdman Yurdu, 1982-83 sezonunda evinde oynadığı 17 maç da kalesinde sadece 1 gol görerek bir sezonda kendi evinde en az gol yiyen takım olmuştur.
Kulübün tarihindeki en büyük başarılarından biri de Türkiye'yi Kupa Galipleri Kupası'nda temsil etmiş olmasıdır. 1982-83 yılında Türkiye Kupası finalde Fenerbahçe'ye elenerek kupayı alamamasına rağmen, Fenerbahçe'nin aynı yıl şampiyon olması ile Avrupa kupalarında mücadele hakkı kazanmıştır. Eleme maçında Spartak Varna paskolik, spor 33 takımına Mersin’de 0-0 ve deplasmanda 0-1'lik skorlarla elenen Mersin İdman Yurdu, o tarihten sonra düştüğü 2. Lig'den, 29 sene sonra 2010-11 1. Lig'i şampiyon tamamlayarak Süper Lig'e çıkmıştır, 2 sezonluk Süper Lig macerasından sonra 2012-13 Süper Lig'de ise 30.haftada Miy Haber Kardemir Karabükspor'a 1-0 mağlup olarak 1. Lig'e düşmüştür. Kırmızı-Lacivertli ekip yeni sezonla birlikte maçlarını 25 bin seyirci kapasiteli Mersin Arena Stadyumu'nda oynayacaktır. 2013-14 1. Lig play-off finalinde Samsunspor'u Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda 2-0'lık skorla yenip adını 1 yıl sonra Süper Lig'e yazdırmıştır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder