28 Aralık 2015 Pazartesi

Fabrika kül oldu

Işıksoy Tekstil Fabrikası'nda dün sabah saat 11.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın fabrikayı küle dönderdi. 23 saattir devam eden yangın kontrol altına alınmasına rağmen, fabrikadan halen alevler yükseliyor.

YÜZLERCE KİŞİ İŞSİZ KALDI

1950'lerin başından bu yana tekstil sektöründe faaliyette bulunan ailenin sahip olduğu fabrika, yüzlerce işçiyi de vurdu. Yılbaşı öncesi felaketi yaşayan 800 kadar işçi, dün meydana gelen yangının bir an önce söndürülmesini bekliyor.

4 İLDEN TAKVİYE EKİP GELDİ


Merkez Osmangazi ilçesi Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde 6 bin metrekare alana kurulu fabrikadaki yangın bütün müdahalelere rağmen büyüdü. İlk başta 20 civarında itfaiye aracının müdahale ettiği yangın kontrol altına alınamayınca İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Eskişehir'den takviye geldi.

Işıksoy Tekstil, geçen aylarda Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından açıklanan Bursa'nın en büyük 250 firması arasında 104. olmuştu. BTSO'nun en büyük 250 sanayi şirketi listesine 126 milyon ciro ile 104. sıradan girmişti. 800 kişinin çalıştığı Işıksoy Tekstil'in temeli ise 1950'lerin başında atılmıştı.

kaynak: mersin haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder