21 Kasım 2015 Cumartesi

bayilik almak için hızlı bayilik

Türkiye’de bayilik almak artık 2000’li yılların başında olduğu gibi zorluklu süreçler gerektirmiyor.Aksine girişimcilik destekleniyor ve Devletimizde artık girişimciliğin ve iş kurmanın çok önemli bir unsur olduğunun farkına vardı.
Sizde en iyi yaptığınız iş ne, yada kendinizi neleri yapabilecek kapasitede hissediyorsunuz? Öncelikle yola koyulmadan bu sorulara yanıt vermeniz gerekiyor.Çevrenizden ”filan şu işi açmış trilyonluk olmuş” , ve ”Ahmet lokanta açtı para basıyor” gibi sözler duyabilirsiniz. Ama şunu unutmayın, her işi her insan başaramaz, ama her insan başarılı olabilecek işlerde kendini bulabilir. Öncelikle kendinizi bir noktaya odaklamanız gerekiyor. Dünyaca ünlü Bilimadamı Einstein’de bir söyleşisinde, öncelikle konuya odaklanmak gerektiğini, gerikalanın zaten kendiliğinden ilerlediğinden bahsetmektedir. İşte Einstein’in bu sözüyle yola koyulmamız gerekiyor, yani yapacağınız işi veya işleri hayatınızda öncelikli yapacağınız planlar arasına koyunuz.
”SORA SORA BAĞDAT BULUNUR”
Evet, sora sora Bağdat’ı bulabilirsiniz, tabi bu söz işin esprisidir.Burda anlatılmak istenen asıl nokta ise ”varmak istediğiniz bir hedefiniz varsa ve yola koyulmuşsanız, o iş tamam demektir.” İşte bu sözden yola çıkarak kendimize hedefler belirlemeli,neler yapabileceğinizi planlamalı, çevrenizdeki kişilerden fikirler almalısınız.
ÇEVRENİZE DANIŞIN, OLUMSUZLARI DEĞERLENDİRİN
Çevrenizde bu işi yapan yada yapmayan kişilerle iletişim kurun.İş planınızı tamamiyle olmasa bile birkısmını anlatabilirsiniz.İyi yada kötü yorumlar sizi yıldırmasın, sadece yapacağınız işe yol versin.Kötü yorumları da asla unutmayın, çünkü insanların dediği herşeyin başınıza gelme ihtimali vardır.Her ihtimali değerlendirmelisiniz çünkü hayat binbir türlü ihtimalleri karşınıza çıkarabilir.
VAKİT NAKİTTİR
Bir atasözümüdür, parayı seven adam mıdır, zamanı doğru kullanan adam mıdır bu sözü söyleyen her kimse biz bu sözden şunu çıkarmalıyız ”Vaktinizi iyi değerlendirin.” Geceleri de işlerinizi yönetebilirsiniz.Peki uyku diyorsanız bilimadamlarının uyguladıı uyku tekniklerini uygulayın ve unutmayın, gündüz 1 saat uyku gece 2 saat uykuya eşdeğerdir.
Bir firmaya Bağlı Kalmayın, Bayilik veren firmalar Araştırın
Sadece isim yapmış bir firmaya bağlı kalmanın bir manası yok.Tembel olmayın ve araştırma yapın hatta çevrenizdeki insanlardan araştırma yapması için yardım isteyin.Sadece telefon odaklı çalışmayın,bayilikalacağınız firmayla gidin ve yüzyüze görüşün, emin olun sizi çok iyi karşılayacaklardır.
Sadece Bayilik Odaklı Kalmayın, Sizde İlerde Bayilik Verebilirsiniz
Örnein bir rent a car yani araç kiralama firması açmak istiyorsunuz ve rent a car bayilik veren firmalar a mi göz atıyorsunuz.Belli bir sermayeniz var diyelim.Bu sermayeyi krediyle araç almak için kullanabilirsiniz ancak elinizde size hiç iş yapmasanız dahi 6 ay kadar yetecek bir paranız olması lazım.Bunun için sıkı bir maddi planlama oluşturabilirsiniz. Rent a car dükkanını açtınız diyelim tabi bunun belli başlı giderleri olacaktır.Günlük yemek ücretiniz, personel gideriniz, araç kredileri, araç masraflarını göz ardı etmemeniz gerekiyor ve kısıtlı bir bütçeniz varsa her harcadığınız parayı kuruşu kuruşuna not almanız gerekiyor. Ve şunu unutmayın sektörünüz internette , araç kiralama gibi canlı bir sektörse yani internetten araç kiralama için insanlar arıyorsa mutlaka bir web sitesi yaptırın, inanın bu siteye verdiğiniz para size kısa zamanda geri dönecektir.
Şimdilik bayilik veren firmalar hakkında araştırma yapanlara ve iş fikirleri araştıran iş kurmak isteyen girişimcilere değineceklerimiz bunlardan ibarettir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder