3 Mayıs 2016 Salı

Bayilik veren firmalar

Bayilik verenler ile siz de kendi işletmenizin patronu konumunda olabilirsiniz. Artık girişimciler, bayilik verenler ile anlaşmaya giderek iş sahibi olabilmektedir. Bayilik veren firmalar ile kendi işini kuran girişimciler daha çok kazanabilmektedir.

 Türkiye'de bayilik verenler ile kendi işini kuranların sayısı gitgide artış göstermektedir. Durum böyle olunca bayilik veren firmalar piyasası son yıllarda; girişimcilere oranla paralel olarak büüyk bir ivme kat etmiş ve büyümüştür. Bayilik veren firmalar ile kendi işini kurmak isteyen girişimci söz konusu firmayla bir anlaşma ve prosedör yaparak sözkonusu ortaklıkta; kendi işletmesinin üzerinden bayilik verenler ile anlaşması oranına bağlarsak kar oranı bölünmektedir. Bir nevi ortaklık biçiminde görünen olayda biz ortaklığın bir tık ilerisi olarak tanımlamamız da doğru olacaktır.

''Bayilik verenler ile kendi işinin patronu olma devri başladı''

Bayilik veren firmalar ile kendi işinin patronu olma devri çoktan başladı. Öyleyse sizde, kendi girişimci ruhunuzla ne iş yapacağınızı belirleyin ve hemen harekete geçin. Bayilik verenler ile iş fikirlerinin paylaşıldığı sitelerden hizlibayilik.com sitesinde yer alan bilgilerle kendi işinizin patronu olmanız artık çok kolay. Bayilik verenler ile kendi işinizi kurmak artık hayal değil; gerçek oldu. Gerçekten işletme sahibi olmak isteyen ve geleceğine yatırım yapmak isteyen girişimciler, sıfırdan bir iş kurmak yerine bayilik veren firmalar ile bir adım önde başlayabilmektedir.

Peki nedir bu bayilik verenler?

Bölgede bayilik verenler franchising destekleri
Veren pazarın her noktasını aynı etkinlikte ulaşamadığı takdirde, belirli yükümlüklerini ve haklarını bölgesel olarak bölge franchise alana devreder. Bölge franchise alan, kendisi işlemler açabilir veya alt franchise alanlara açtırabilir. Bir anlamda master franchise, belli bir bölge için verilen franchise alanıdır.

Alt franchise almak ( sub-franchisee)
Bölge franchise destekleri ile; tarafından tek bir işletme için sistemi ve markayı kullanma hakkı verilen kişi veya kuruluştur. Franchise veren anlaşmada taraf veya lehtar olabilir.

Franchise giriş bedeli (franchise fee)
Franchise alanı sisteme girmek için franchise verene ödediği başlangıç bedelidir.

Franchise kullanım bedeli (royalty)
Alanın işletme süresince sistemi ve markayı kullanması karşılığında periyodik olarak franchise verene ödediği sabit veya hasılata göre belirlenen bedeldir.

Alt 
iş fikirleri (franchise suprtimonal)
Yurt dışında geliştirilmiş bir sistemin bir ülkedeki haklarını alan kişi veya şirket master franchise alan olarak adlandırılır.

Franchise veren firmalar (franchisor, franchiser)
Sistemin ve markanın haklarına sahip olan ve franchise yani bayilik verenler ile, antlaşılması ile bu hakları üçüncü yatırımcılara kullandıran kişi veya kuruluştur. Franchise verenin aynı sistemle çalışan kendi işletmesi veya işletmeleri de olabillir. Franchise veren sistemin gereği olan tanıtım, araştıma, eğitim, denetim ve bu gibi destekleri de üstlenir.


Ülkemizde bayilik veren firmalar ile iş kurmak artık çok fazla kolaylaştı. Öyle bir rekabet ortamı oluştu ki; kendi işletmenizi açmanız için hiçbir bedel almayan bayilik verenler bile piyasaya giriş yapıyor. Sadece ismini kısa zamanda kitlelere duyurmak için böyle kampanyalara bayilik veren firmalar gidebilmektedir. Hal böyle olunca da bayilik verenler kısa zamanda büyük bir pazar haline dönüşmektedir.



http://www.hizlibayilik.com/bayilik-veren-firmalar.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder