26 Ağustos 2015 Çarşamba

Mega Holdings kapatılıyor mu?

Saadet Zinciri dolandırıcılığının yeni nesil teknoloji ile süslenmiş hali: Mega Holding! İnternet sitesi satışı ile yeni üye yapılan sistem ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca bir soruşturmanın yürütüldüğü bildirildi. Savcılık talimatı ile harekete geçen İstanbul Mali Suçlar ve Suç Gelirleriyle Mücadele Şube Müdürlüğü, sisteme binlerce kişinin üye yapıldığını ortaya koydu.
kaynak: mersin haber
''Sistem Basit; Arkadaş Dolandır''
Çalışma sistemleri oldukça basit gibi görünse de şirketin üyelerden toplamış olduğu ciro 70 Milyon Lira'yı geçmiş gibi görünüyor.Şirket hiçbir reklam yapmıyor ve sadece üniversitelileri hedef alarak ve zengin olmayı vaad ederek kulaktan kulağa reklam ile çalışıyor.Üye olan kişi mutlaka üye getirmek zorunda, yoksa kesinlikle para kazanamıyor.Araştırmalarımıza göre bir üyeden yani bir kişinin web sitesi satın almasından 2000 lira hizmet bedeli alınıyor ve bir internet sitesi kurma maliyeti ise sadece 35 Dolar!
Her getirdiğiniz yani dolandırdığınız arkadaşınızdan ise %25 komisyon alıyorsunuz!

''160'a Yakın Şüpheli Sorgulanacak''

Aralarında şirket ortaklarınında bulunduğu 160 kişi şüphelililer listesinde yer alıyor.Savcılık dosyasına giren müfettiş raporunda ''nitelikli dolandırıcılık'' bulunuyor.Dosyada mağdur olarak ifadesi alınan yüzlerce genç yer alıyor.

''Şirkette Polis'ler Lider Grup Arasında''

Edinilen bilgilere göre sisteme üye olan polis sayısı 100’ü buluyor. Bir bölümü  İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli polislerden bazıları yüksek gelir elde eden ‘lider’ grup arasında yer alıyor. Derinleştirilen soruşturma sürecinde bazı polislerin, şirketin yurtdışı etkinliklerine de katıldığı belirlendi.

''Nitelikli Dolandırıcılık''

Savcılığın soruşturma dosyasının önemli belgeleri arasında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müfettişinin hazırladığı rapor da bulunuyor. Gümrük ve Ticaret Başmüfettişi Şakir Engin Yüksel’in hazırladığı raporda,  Mega Holdings’in faaliyetlerinin Türk Ceza Kanununa göre ‘nitelikli dolandırıcılık’ olduğu kaydedildi.

''EN ALTTAKİLER KAYBETMEYE MAHKUM''

Raporda özetle, piramit satış sisteminin belirgin özelliklerinin görüldüğü belirtilerek “Üye kayıtları doygunluğa ulaşılınca ani düşüş yaşanacak. Bu durumda sisteme en son giren en az yüzde 71,8’i parasal olarak kaybedecek. İnsanlara, zenginlik, hiç çalışmama gibi gerçekçi olmayan vaatlerde bulunuluyor. Sistem, üye gençler üzerinde yürütülen psikolojik algı yöntemi üzerinden sürdürülüyor. Yapılan törenlerde ödül dağıtılan hediye çekleri gerçeği yansıtmıyor. Satışı yapılan ürün web sayfası ürünü pazardaki benzerleri ile karşılaştırıldığında daha pahalı. Ürün (web sitesi) yapılan üye kaydı için tamamen bir araç olarak kullanılıyor. Sürdürülebilir bir işletme modeli değil. Piramidin el alt katmanındakiler her zaman kaybetmeye mahkûm” denildi.

''ŞİRKETİN SATIŞ YAPMASI İPTAL EDİLMİŞ''
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Mega Holdings’e vermiş olduğu Kapıdan Satış Yetki ve izin Belgesi tebliğe aykırılıktan iptal edilmiş. Ayrıca “Kapıdan Satış İzin Belgesi; işyeri, fuar panayır gibi satış mekanları dışında yapılan satımları ve bunlara ait Bakanlığımızca verilen belgeleri kapsamaktadır.Kapıdan Satış İzin Belgesi alan firmalardan alım yapılması tüketici hakları için avantaj sağlamaktadır.” ibaresi yer alıyor. 
RÜTBE SİSTEMİ NASIL İŞLİYOR?

Piramitte iki yeni ‘kol’ açan yani iki yeni müşteri getiren kullanıcılar 315 dolar para kazanıyor. 
Her müşterinin ayda iki yeni müşteriyi piramide dahil etmesi sonucunda bir yılın sonunda 2048 üye ile 
223 bin 395 bin dolar mümkün. 
Piramit sisteminde müşteri sayısına göre kategorilendirme bulunuyor. 
Firma yetkililerinden aldığımız bilgilere göre şu anda piramidin en üstünde yer alan liderler şu anda çalışmıyor. 
Liderler sadece eğitim veriyor. Mega Holdings kazancının yüzde 80’ini müşterilere dağıtıyor.

''BİR ÖRNEĞİDE MERSİN'DE DOĞAN PEYK'' 

Mega satış sistemini benimseyerek geçen yıllarda hizmete başlayan ''peyk mersin'' şirketine MersindeHaber ekibi olarak ulaşmaya çalıştık.Ancak durum bildiğimiz gibi vahimdi.Mersin'de bir çok yerel gazete ve haber sitelerine komşu olan ve ''Sanat Sokağı'nda ofisi bulunan şirketi her nedense bu güne kadar bir haber yapan olmamış gibi görünüyor ki gittiğimizde kiralık yazısını gördük.Araştırmalarımıza göre Mersin'de yüzlerce genç bu sisteme dahil olmuş ve şirket bir anda kaybolmuş gibi görünüyor.
MersindeHaber / ÖZEL!

mersin haber,mersin,tarsus haber,mersin haberleri,sondakika mersin,mersin siyaset,mersin magazin,mersin ilan,mersin satılık evler
hurriyet.com.tr ve radikal.com.tr alıntılar yapılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder