13 Ocak 2017 Cuma

Mersin'de 12 yaşındaki çocuğa istismar

Suriye'deki savaştan dolayı topraklarını terk ederek Mersin’in Erdemli ilçesine göç etmek zorunda kalan H. Ailesi'nin 12 yaşındaki çocukları L.H., ev sahipleri Ali K. (50) tarafından 19 Ağustos 2016 tarihinde cinsel istismara maruz bırakılmıştı.

 Yürütülen soruşturma kapsamında istismarcı Ali K. hakkında Mersin Cumhuriyet Savcısı Kadriye Yanıktepe tarafından hazırlanan iddianame Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

'BENİ TEHDİT ETTİ'

İddianamede ifadesine yer verilen L.H., ev sahipleri Ali K.'nin 7 yaşındaki kardeşi S.H. ile zorla evine götürüp cinsel istismarda bulunduğun belirtti. Direnmeye yeltendiğini ancak ölümle tehdit edildiğini aktaran L.H. “Sonrasında kardeşimi ve beni alarak evimize geri götürdü. Getirirken olayları kimseye anlatmamamı istedi. Ama o daha yanımızda iken evde olan anneme ve ablama anlattım” ifadelerine yer verdi.

İddianamede, tutuklu sanık Ali K.'nin “Çocuğun cinsel yönden istismarı" ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamasıyla 10 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Davanın ilk duruşması 17 Ocak'ta görülecek.

Mersin haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder